Logo Healthy Workers

Our blogs

AI in vastgoed I Hoofdstuk 4: Hoe onze algoritmes state-of-the-art bereikten

In een tijd waarin technische ontwikkelingen de vastgoedsector drastisch aan het veranderen zijn heeft Healthy Workers één missie: vooroplopen op het gebied van vastgoedverduurzaming.

Feiten en cijfers: het nieuwe beleggingsregime volgens Schroders

In de Global Investment Study van afgelopen jaar neemt Schroders wereldwijde beleggers onder de loep: wat zijn hun behoeften en voorkeuren, en hoe verhouden ze zich tot de markt?

AI in vastgoed | Hoofdstuk 3: Healthy Workers is klaar om Nederland te veroveren

Stel je voor: je werkt in een gebouw waarvan de installaties volledig worden aangestuurd door AI. De software zorgt continu voor een perfecte balans tussen kosten, comfort en duurzaamheid.

Inzicht in 4 fundamentele criteria die meewegen bij beleggingsbeslissingen

Het onlangs gepubliceerde rapport van vastgoedconsultant Knight Frank – overkoepelende organisatie van onze partner NL Asset Management – laat opvallende ontwikkelingen zie

AI in vastgoed | Hoofdstuk 2: grote duurzaamheidssubsidie voor Healthy Workers

De allergrootste uitdaging in de strijd tegen klimaatverandering? Energieneutraal vastgoed in 2050. De sector is verantwoordelijk voor maar liefst 40 procent van de totale CO2-uitstoot. Healthy Workers doet er alles aan om die omlaag te brengen.

AI in vastgoed | Hoofdstuk 1: hoe kunstmatige intelligentie de vastgoedwereld op z’n kop zet

Hoewel de basisprincipes van kunstmatige intelligentie (AI) al decennialang bestaan, is de technologie sinds het afgelopen jaar ineens niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het voelt nieuw en ongrijpbaar, maar ontwikkelt zich in sneltreinvaart – óók in de vastgoedsector.

AI in vastgoed | Introductie

Klimaatneutraal vastgoed in 2050 lijkt ver weg en klinkt misschien zelfs onrealistisch. En dat is niet gek. Eén ding staat vast: om duurzaamheidsdoelstellingen te behalen, kan de adoptie en ontwikkeling van technologie ons niet snel genoeg gaan.

De Corporate Sustainability Reporting Directive: 4 vragen en antwoorden

De CSRD ziet binnenkort strenger toe op duurzame bedrijfsvoering, in de breedste zin van het woord: het gaat niet langer alleen om groene stroom, triple glas en schone lucht.

Where to start your ESG-journey and how to select the best consultants

Want to select the best investment consultants with ESG knowledge? This 6-step-framework helps you to find the best person for the job.

Dit moet je weten over 360º energiemanagement

Als je de vruchten van toekomstbestendig vastgoed wilt plukken, begin je het liefst zo snel mogelijk met verduurzamen. Stap één: allround energiemanagement.

Meer efficiëntie, minder uitstoot: de kracht van de Energy Efficiency Directive

Met de EED worden duurzaamheidsteugels aangetrokken bij grote vervuilers. Zo legt Europa grenzeloze uitstoot aan banden.

Gezond kantoor, beter bedrijfsresultaat

Voor het beste resultaat moet je als bedrijf ook het beste uit je medewerkers halen. Een van de belangrijkste aspecten: een gezond binnenklimaat.

Stay Paris-Proof! I Hoofdstuk 4: Top 10 challenges to become Paris-proof

What is holding us back as an industry? Here are our top 10 challenges for the real estate sector to become Paris-proof!

New Partnership: Healthy Workers x Equity Estate

A great match, if we may say so ourselves. Equity Estate fits seamlessly with Healthy Workers’ vision by investing in solid properties with a long-term perspective.

Vooruitblik op de vastgoedmarkt van 2023

Kortgeleden lanceerde vastgoedadviseur CBRE hun nieuwe Real Estate Market Outlook. Lees hier een review van de voorspellingen die ze doen over de kantorenmarkt.

Healthy Workers: gamechangers in duurzaam vastgoed

Terwijl de planeet in rap tempo opwarmt, gaat verduurzaming veel te langzaam. Met Healthy Workers bieden Guus en Jonatan het hoofd aan de grootste CO2-vervuiler die er is: vastgoed.

2023: tijd voor duurzame kantoren en lage kosten

Hoge gasprijzen stuwen servicekosten de lucht in – ongunstig voor huurders, maar ook genoeg reden voor investeerders om verder te kijken. Tijd voor verandering, dus.

Stay Paris-Proof! I Hoofdstuk 3: Alles wat je móet weten over de SFDR voor 1 januari 2023

Er verandert een hoop op duurzaamheidsgebied vanaf 2023. Zo ook voor financiële marktdeelnemers als banken, vermogensbeheerders en pensioenfondsen.

New partnership: Healthy Workers x NL asset management

Big news: Healthy Workers is teaming up with NL asset management! Their complete portfolio is now connected to our platform.

Challenger50 van 2022 – MT/Sprout

Geweldig nieuws: Healthy Workers staat in de MT/Sprout lijst van de vijftig meest uitdagende, innovatieve en snelgroeiende bedrijven van Nederland!

Stay Paris-Proof! I Hoofdstuk 2: Label C, een verplichting waar niemand straks nog onderuit komt

Energielabel C voor kantoorgebouwen wordt de nieuwe norm. Toch voldoet zo’n 40 procent van de kantoorgebouwen in Nederland nog niet aan deze eis.

New partnership: Healthy Workers x Proprli

Healthy Workers and Proprli are teaming up, to provide our customers with high-quality ESG tools!

Stay Paris-Proof! I Hoofdstuk 1: Paris Proof worden betekent nú beginnen met verduurzamen

Vastgoed-retrofitting: het proces is in volle gang is, maar krijgt nog lang niet alle aandacht die het verdient – en bovenal nodig heeft.

Wie duurzaam investeert, die heeft wat

Op de route naar net-zero moet een aantal belangrijke maatregelen worden getroffen. Energiebesparing gaat natuurlijk niet vanzelf. En ondernemers spelen in deze transitie een grote rol.

New partnership: Healthy Workers x Smart Building Certification

Smart Building Collective welcomes Healthy Workers to the ecosystem to work together to improve the built environment.

Thuiswerken? FD vraagt Healthy Workers om advies

Ondanks dat we onze keukentafel in rap tempo tot nieuwe werkplek hebben omgetoverd, is thuiswerken zeker niet altijd een ideaal.

Succesvolle investeringsronde

Healthy Workers heeft een nieuwe investeringsronde wederom succesvol afgesloten: de totale investering bedraagt nu €3,6 miljoen.

New partnership: Healthy Workers x Smartvatten

Healthy Workers and Smartvatten are partnering up to provide their customers with access to all their building’s data in one go.

Rapport DNB: winstdalingen en faillissementen liggen op de loer

De Nederlandsche Bank laat in een nieuw uitgebracht rapport zien dat vastgoedbeleggingen die niet ESG-proof zijn, snel in waarde dalen.