Deze week publiceerde Het Financieele Dagblad een artikel van Dries Muus over ‘kantoorheimwee’. Ondanks dat we onze keukentafel in rap tempo tot nieuwe werkplek hebben omgetoverd, is thuiswerken zeker niet altijd een ideaal. Muus vroeg onze collega Elyse Nijsse waarom: “De thuisomgeving is zelden afgestemd op lange werkdagen. De verlichting en de luchtkwaliteit zijn vaak slechter dan op kantoor.” Maar laten we eerlijk zijn: ook op de meeste kantoren valt nog veel winst te behalen als we het hebben over een gezond werkklimaat. Healthy Workers zet zich in voor slimme, gezonde en duurzame gebouwen. Hierdoor komen niet alleen werknemers, maar ook het milieu en je bedrijf het beste tot hun recht.
Niet voor niets zitten we normaal gesproken met z’n allen op kantoor. Het samenzijn met collega’s geeft je positieve energie en meer motivatie om je werk te doen. Daarbij is een werkborrel online natuurlijk niet hetzelfde als een ‘schermborrel’. Laten we er dan in ieder geval voor zorgen dat het kantoorklimaat zo optimaal mogelijk is wanneer we straks terugkeren.
Wij maken ons hard voor een optimaal werkklimaat door te meten, analyseren en verbeteren. Ons platform voor Building Analytics & ESG Performance geeft ieder gebouw een solide, data-gedreven basis voor een slim, duurzaam en gezond werkklimaat. Wil je meer weten over onze technologie en werkwijze? Weet ons te vinden via: guus@healthyworkers.com
Lees het artikel hier: https://fd.nl/fd-persoonlijk/1362420/heimwee-naar-kantoor
Het onlangs gepubliceerde rapport van vastgoedconsultant Knight Frank – overkoepelende organisatie van onze partner NL Asset Management – laat opvallende ontwikkelingen zie
De allergrootste uitdaging in de strijd tegen klimaatverandering? Energieneutraal vastgoed in 2050. De sector is verantwoordelijk voor maar liefst 40 procent van de totale CO2-uitstoot. Healthy Workers doet er alles aan om die omlaag te brengen.
Hoewel de basisprincipes van kunstmatige intelligentie (AI) al decennialang bestaan, is de technologie sinds het afgelopen jaar ineens niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het voelt nieuw en ongrijpbaar, maar ontwikkelt zich in sneltreinvaart – óók in de vastgoedsector.