Logo Healthy Workers

Succesvolle investeringsronde

De Nederlandse proptech start-up, Healty Workers, heeft tijdens een nieuwe investeringsronde wederom kapitaal opgehaald bij diverse vastgoedpartijen die al eerder in het bedrijf investeerden waaronder Eddy Smit (MVGM), Schroders Capital (voorheen Cairn Real Estate), Daan van der Vorm (VORM), IMP Participaties en Timeless Investments.

De totale investering in het bedrijf bedraagt nu €3,6 miljoen. Met deze laatste kapitaalinjectie wil de start-up de huidige groei binnen Nederland versnellen, een eerste stap in Duitsland zetten en zich klaarstomen voor een Series A-investering in 2023.

Healthy Workers wordt geleid door Guus Meulendijks (mede-oprichter B. Amsterdam) en Jonatan Roose. Hun missie is om elk gebouw slim, duurzaam en gezond te maken. Met het ESG- & Smart Building-platform helpt Healthy Workers vastgoedbeheerders en -eigenaren zicht te krijgen op de energie- en binnenklimaatprestaties van hun portefeuilles. Slimme analyses zorgen voor het zo optimaal en efficiënt mogelijk laten presteren van het gebouw en de bedrijfsvoering.

Nog een lange weg te gaan naar klimaatneutraal

Elk gebouw moet in 2050 klimaatneutraal zijn en in 2030 dient de uitstoot zelfs al gehalveerd te zijn; een enorme uitdaging. Guus Meulendijks: “Vastgoed moet nu in actie komen, want 90% van de gebouwen presteert niet naar vermogen en 70% zelfs matig tot slecht. Je kunt alleen geen verbeteringen aanbrengen als je niet weet waar het probleem zit. Dankzij onze datagedreven aanpak maken we van elk vastgoedbedrijf een techbedrijf en maken we elk gebouw slim. Wij meten, analyseren en verbeteren de ESG- en gezondheidsprestaties van gebouwen. Ons Healthy Workers-platform biedt vervolgens het fundament voor een duurzame transformatie.”

Eddy Smit, mede-eigenaar MVGM en investeerder in Healthy Workers op persoonlijke titel: “Om Nederlands vastgoed op tijd klimaatneutraal te krijgen, is de versnelde adoptie van technologie en data essentieel. Healthy Workers heeft de ‘sweet spot’ gevonden door asset management en gebouwbeheer datagedreven te maken voor de belegger, beheerder en gebruiker. Je kunt hun platform zien als de Google Analytics voor gebouwen.”